mandag 3. mai 2010

HE HE HE HE....

Til alle dere vinkjennere der ute..


En eldre mann går på den berømte restauranten, Lucas Carton i Paris, sammen med sin kjæreste og bestiller en flaske med Rotschild 1928 Mouton

Kelneren returnerer med en full flaske med rødvin og fyller opp en liten mengde i glasset for prøvesmaking

Gjesten tar opp glasset sitt, lukter på vinen, men setter glasset bestemt ned igjen og sier; "Dette er ikke en Rotschild 1928 Mouton!!"

Kelneren sier at det er det og snart så er det ca 20 personer rundt bordet, inkludert kjøkkensjefen og direktøren som alle forsøker å overbevise mannen at vinen er en Rotschild 1928 Mouton.

Til slutt spør en av dem hvordan gjesten kan være så sikker på at det ikke er en Rotschild 1928 Mouton?

Han svarer; "Navnet mitt er Phillipe de Rotschild, og jeg lager denne vinen!"

Tilslutt innrømmer kelneren at han hadde rett og at han her sjenket en Clerc Milon 1928.

Kelneren sier; "Jeg orket ikke tanken på at vi skulle skille oss med vår siste flaske med Rotschild 1928 Mouton. Du vet jo at Clerc Milon, kommer fra den samme landsbyen som Mouton, du plukker druene på samme tid, i samme type kurv, du knuser dem på samme måte, du legger vinen i samme type tønner. Du tapper over på flasker på samme tidspunkt. De to vinene er helt like bortsett fra den differansen som den ørlille geografiske distansen måtte utgjøre!!"

Rotschild signaliserer til kelneren at han skal bøye seg framover og hvisker til han; "Når du kommer hjem i kveld så ber du kona di om å ta av seg trusa. Putt en finger inn i den fremre åpningen hennes og en annen finger i den bakre åpningen. Så lukter du på begge fingrene og du vil raskt oppdage hvilken forskjell den ørlille geografiske distansen utgjør..."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar